BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A gatyája rámegy" annak, aki Görögország ellen fogad

George Papaconstantinou görög pénzügyminiszter ma igyekezett megnyugtatni a piacok azzal, hogy hangsúlyozta, országa hamarosan megkaphatja az EU-IMF kölcsönt.

George Papaconstantinou úgy fogalmazott: a gatyája rámegy annak, akik Görögország csődjére fogad – utalva arra, hogy Athén biztosan elkerüli a fizetésképtelenséget. A pénzügyminiszter az AP tudósítása szerint úgy látja, hogy május első tíz napjában megkezdődhet a hitelcsomag folyósítása, így Görögország gond nélkül kifizetheti a május 19-én lejáró 11,3 milliárd dolláros kötvénycsomagot.

A miniszter hozzátette, hogy ha az EU-tagállamok parlamentjei késleltetik is az uniós támogatás elfogadását, az IMF áthidaló kölcsönt nyújt majd erre az időre. Görögország 40 millió dolláros kölcsönt remél az EU-tól és 13,4 milliárd dollárt az IMF-től. Bizakodását fejezte ki az IMF vezetője is, Dominique Strauss-Kahn úgy fogalmazott, hogy a Valutaalap felismerte a gyors cselekvés szükségességét Görögország ügyében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.