BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Derűlátóbb az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát felfelé módosítja a szervezet vezetője szerint.

Dominiqe Strauss-Kahn, az IMF igazgatója a Nikkei japán gazdasági lapnak adott interjújában azt jósolta, hogy a globális gazdaság növekedése ebben az évben legalább 4 százalékot tesz majd ki – írja az Economic Times.

Mindenekelőtt Dél-Amerika és Afrika mutatja az élénkülés jeleit, ám a fogyasztás az Egyesült Államokban, Japánban és Európában továbbra is gyenge lesz. Az IMF januárban erre az évre 3,9 százalékra emelte a globális gazdaság növekedésére vonatkozó prognózisát.A Nikkei szerint Strauss-Kahn úgy vélte, Kína hamarosan lép a jüan felértékelésével kapcsolatban és a valuta kurzusának normalizálásából az ázsiai ország is profitálna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.