BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatéves csúcson a globális feldolgozóipar

Hatévi csúcspontra emelkedett a múlt hónapban a világgazdaság feldolgozószektorának teljesítménye az egyik vezető londoni befektetési csoport által összeállított globális gyáripari beszerzőmenedzser-index (PMI) tanúsága szerint.

A JP Morgan, amely minden hónapban közzéteszi a nemzetgazdasági feldolgozó ágazatok teljesítményadataiból összesített, a világgazdaság egészére kivetített saját beszerzőmenedzser-indexét, márciusról szóló, pénteken kiadott legújabb összesítésében azt írta: az általa képzett mutató a múlt hónapban 1,3 ponttal 56,7 pontra emelkedett.

Ez a legmagasabb globális feldolgozóipari PMI-mutató 2004 májusa óta, és csak egyetlen ponttal marad el a hasonló összeállítások közlésének kezdete - 1998 - óta eddig mért legmagasabb átfogó indextől.

A JP Morgan számításai szerint a mutató éves összevetésben kétszámjegyű százalékos ipari termelés-növekedési ütemre vall.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.