BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összefognak a trónkövetelők

A kereskedelmi forgalom dollár helyett nemzeti fizetőeszközökben való lebonyolítását szorgalmazza a legnagyobb feltörekvő országok között az orosz elnök.

Dmitrij Medvegyev ambíciózus tervekkel készül a csütörtökön és pénteken a brazil fővárosban tartandó BRIC-csúcsértekezletre, amelyen Hu Csin-tao kínai és Luiz Inacio Lula da Silva brazil államfővel, valamint Manmohan Szing indiai miniszterelnökkel fog egyeztetni.

Ez lesz a második BRIC-csúcs: az elsőt tavaly nyáron az oroszországi Jekatyerinburgban rendezték.

Medvegyev szerint a nemzeti valutákban való elszámolás segítené az atomenergetikában, a repülőgép-gyártásban, az űrkutatásban, a nanotechnológiában és más területeken kínálkozó együttműködési lehetőségek kiaknázását.

Azt is felvetette az orosz elnök, hogy a négyeknek információcserével kellene segíteniük az egymás valutái, valamint értékpapír- és nyersanyagpiacai elleni "spekulatív támadások" kivédését.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.