BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszeuró a legjobbaknak

Kohézió. Több mint egymilliárd eurót oszt szét az Európai Bizottság azon tagállamok között, amelyek az előzetesen vártnál 5 százalékpontnál nagyobb növekedést értek el a 2007–09-es időszakban.

Ezen az öszszegen hárman osztoznak: Csehország, Lengyelország és Szlovákia, míg a rossz növekedési teljesítményt felmutató Magyaroroszág kimarad a pénzosztásból. Az EU intézményközi, 2007–13-as időszakra szóló pénzügyi keretmegállapodása teszi lehetővé a strukturális alapoknál ezt a kiigazítást.

 A tervek szerint hasonló összeg, évente 336 millió áll rendelkezésre a következő három esztendőben is. Az egyetlen kikötés az, hogy a kiigazítások együttes összege nem haladhatja meg a hárommilliárd eurót. Az uniós pénzek 0,15 százalékponttal növelték az EU15 és 3,5 százalékponttal az EU10 GDP-jét 2000 és 2009 között.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.