BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dübörög a japán export

Áprilisban is ugrásszerű növekedést produkált a japán kivitel, elsősorban az ázsiai piacokon tapasztalható élénk keresletnek köszönhetően.

A szigetország kivitele 40,4 százalékkal bővült az előző hónapban 2009 azonos időszakához képest.

Az euróövezeti hitelválság egyelőre nem látszik megzavarni az kelet-ázsiai gazdaság élénkülését, elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az európai krízis elhúzódása a régió számára is hátrányos következményekkel járhat.

A japán kivitel a februári és márciusi erős tempó után továbbra is látványos ütemben növekszik, bár a nyáron lassulásra lehet számítani – kommentálta a friss adatokat a Reutersnek a BNP Paribas egyik tokiói közgazdásza.

Az európai gazdaság gyengélkedése azért nem lehet végzetes a japánok számára, mert kivitelük csupán 10 százaléka irányul az EU-ba. Ehhez képest az export több mint fele a továbbra is dinamikusan növekedő kelet- és délkelet-ázsiai térségben talál vevőre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.