BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebbek az adóbefizetések idén májusban

Általános forgalmi adóból az idén májusban 192,9 milliárd forint bevétele keletkezett a központi költségvetésnek, amely 83,8 százaléka az egy évvel korábbinak. Ez jórészt az előző évi bázist jelentősen, 67,8 milliárd forinttal meghaladó visszautalások következménye - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden a honlapján.

Jövedéki adóból a májusban realizált bevétel 64 milliárd forintot tett ki, amely mintegy 10 százalékkal kevesebb az egy évvel előbbi bevételnél. Az üzemanyagok esetében 42,7 milliárd forint jövedéki adóbevétel keletkezett, ami a bázist 4,4 százalékkal haladta meg.

A személyi jövedelemadó államháztartási szintű bevétele májusban 154 milliárd forint volt, amely a 172,7 milliárd forintos bruttó befizetés és a 18,7 milliárd forintnyi kiutalás egyenlegeként képződött. Ez a bevétel 27,5 milliárd forinttal, 15,2 százalékkal kevesebb a 2009. év májusi bevételénél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.