BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen visszaesett a munkanélküliség Ausztriában

Ausztriában júniusban jelentősen csökkent a munkanélküliség a bécsi munka- és szociális ügyi minisztérium adatai szerint

A munkanélküliek száma 7,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. A csökkenés különösen a férfiak esetében volt kimutatható: az állástalan férfiak száma 11,6 százalékkal esett vissza.

A férfiak uralta ipart ugyanis a válság keményebben sújtoptta, és ezért az élénkülés is az iparban erőteljesebb - véli a minisztérium.

Ugyanakkor kedvező hir, hogy júniusban a betöltetlen állások száma 26,1 százalékkal nőtt. Ám az új munkahelyek közül számos nem állandó jellegű, különösen az osztrák iparban keresnek meghatározott munkaidőre felvételre dolgozókat.

Az osztrák fiatalok is átlagon felül profitálnak a munkaerőpiac élénküléséből: a 15-24 év közötti munkanélküliek száma júniusban 10,1 százalékkal esett vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.