BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenő munkanélküliség, emelkedő árak

Váratlanul csökkent a múlt héten a munkanélküli segélyben részesülők száma, a csütörtökön közölt adatok szerint két hónapja a legalacsonyabb számot tette közzé az Egyesült Államok hivatala. A közlemény megemlíti, hogy augusztusban emelkedtek kismértékben a termelői árak is, melyek a március óta először emelkedő energia árak hajtottak.

Az új munkanélküli ellátásban részesülők száma 3 ezerrel 450 ezerre csökkent az Egyesült Államokban, ez a július 10.-e óta mért legalacsonyabb adat. Az elemzők 463 ezerre emelkedő adatot vártak.

A négy hetes mozgóátlaggal számolt adatok szerint a munkanélküli kérelemért folyamodók száma 13 500 fővel 464 750 főre csökkent.

Szeptember első hetében a folyamatos ellátásban részesülők száma 84 ezer fővel csökkent, 4 485 000 főre. A négyhetes adatok alapján az ellátásban részesülők száma is csökkent.

A termelői árak növekedése az élelmiszer- és energiaárak nélkül 0,1 százalékkal nőttek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.