BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kósa megint felküzdötte magát a külföldi címlapokra

Miután a Standard&Poor’s kijelentette, hogy Magyarország elveszítheti a befektetésre ajánlott minősítését, s ezzel a magyar államadósságot a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába vágja, az ország visszavágott, és a hitelminősítőt „kibicnek” nevezte - írja a WSJ.

Kósa Lajos, vezető kormánypárti politikus a Standard&Poor’s szeptember 10-ei állásfoglalására reagált, mely szerint Magyarország „bukott angyallá” válhat. "A hitelminősítő az a szimpatikus ember, a klasszikus kibic, akit jobb helyen, ha tartósan ott van, egy idő után kiküldenek a teremből, s még jó, ha nem szólnak utána" - idézi a lap Kósát.

Mi együtt szeretnénk működni a Nemzetközi Valutaalappal, a hitelminősítőkkel, a pénzpiacokkal és bankokkal, mindenkivel – fogalmazott Kósa Lajos. De meg kell érteniük egy dolgot: annak a rendszernek vége, amikor kívülről mondták meg nekünk, hogy mit kell tennünk.

A hitelminősítők azt mondanak, amit akarnak, sokkal fontosabb, hogy a magyar választók mit akarnak – tudósít a WSJ Kósa Lajost idézve.

A hitelminősítők nem túl népszerűek Magyarországon, mióta a Moody’s júliusban kilátásba helyezte az adósbesorolás rontását. Az S&P később negatív kilátást biggyesztett a magyar besorolás margójára.

A piac beárazta a Moody’s leminősítését, mondta Szántó András, az Equilor deviza üzletág-igazgatója. De nem várható, hogy bóvliba kerüljünk - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.