BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem remélt jó hír! Csökkent a munkanélküliség Észak-Magyarországon!

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az Észak-magyarországi régióban augusztusban a megelőző hónaphoz képest, a térség három megyéjében az év nyolcadik hónapjában kevés híján 103.5 ezer munkanélkülit tartottak nyilván - tette közzé augusztusi adatait a régió munkaügyi központja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta Észak-magyarországi régióban egy hónap alatt csaknem ezerrel mérséklődött a regisztrált munkanélküliek száma, az elmúlt év augusztusához képest a csökkenés aránya viszont meghaladta a 3,4 százalékot.

A tájékoztatás szerint augusztusban a munkaügyi kirendeltségekhez alig 6,5 ezer betöltetlen álláshelyet jelentettek be a munkaadók, ez 16 százalékkal, 1,2 ezerrel volt kevesebb, mint júliusban. Ugyanakkor ez az arány 25 százalékkal meghaladta az előző év augusztusit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.