BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szárnyal az export

Sikerült felkapaszkodnia a kedvező nyugat-európai és feltörekvő piaci konjunktúrára a magyar gazdaságnak

Ismét kinyílt az exportolló nyár elejére, a külkereskedelmi egyenleg újabb rekordot dönthet. A kivitel volumene 19,8, a behozatalé 14,5 százalékkal bővült júniusban a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint. Előbbi 18,9 százalékról gyorsult tovább, míg utóbbi 19,5-ről lassult le, vagyis ezúttal csak két hónapig volt gyorsabb az importdinamika.

Az utóbbi másfél évben azonban jellemzően az export alakult kedvezőbben, akárcsak most, azzal együtt, hogy a statisztikai hivatal felülvizsgálta a visszamenő adatokat is.

A külkereskedelmi többlet is valamivel kisebb lett a hónap során, ám az 564 millió eurós egyenleg még mindig minden idők második legmagasabb értéke. Ezzel az első fél év 2,86 milliárdos többlettel zárt, alig egymilliárddal maradva el a tavalyi egész éves egyenlegtől.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.