BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb elbocsátások az Egyesült Államokban

Csökkent az Egyesült Államokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma, azonban folyamatosan gyengül az elbocsátási hullám.

A kormány átfogó pénteki munkaerő-piaci jelentését megelőzően szerda délután tette közzé felmérése eredményét az ADP munkaadói szervezet, mely szerint 10 ezer fővel csökkent a magánszektorban foglalkoztatottak száma augusztusban azonban a tervezett elbocsátások száma 17 százalékkal csökkent.

A jelentés szerint a szolgáltató szektorban 30 ezer fővel emelkedett az alkalmazottak száma azonban ez kevés volt a termelői szektor 40 ezer fős elbocsátásainak ellensúlyozásához. 

Az augusztusi elbocsátások összességében 55 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbi 76,456 fős adathoz képest. Az év első nyolc hónapjában bejelentett 374,121 fő elbocsátása jóval alacsonyabb a tavalyi év azonos időszakában mért 1 millió fő feletti elbocsátással szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.