BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fico Orbán nyomdokait követné

A jelenleg tervezett jövedéki adóemelés helyett bankadó bevezetését szorgalmazza a szlovák ellenzéki párt, a Smer. Robert Fico pártelnök szerint az állampolgárok terheinek növelése helyett a bankokat kellene rendkívüli adóval sújtani – írja az Új Szó.

Második olvasatba utalta a szlovák parlament a megszorító csomag részként szereplő sör, a dohánytermékek és az ásványi olajok jövedéki adójának emeléséről szóló törvénymódosító javaslatot.

Az ellenzéki párt azonban nem ért egyet a lépéssel. „Ha valahonnan pénz kell, mert a kormánynak szüksége van rá, ne a leggyengébbektől vegyék el. Nagyon egyszerű megoldás, hogy az emberek többet fizessenek az élelmiszerért. A pénz a bankokban van, újra nyereségesek” – idézi Robert Ficot a szlovákiai magyar lap.

A volt miniszterelnök szerint a bankok a rendkívüli adót azzal kompenzálhatnák, hogy megemelik az ügyfelek által fizetendő kezelési illetékeket. A Smer még a héten benyújtja a bankok rendkívüli megadóztatásáról szóló törvénymódosító javaslatát, a parlament novemberben fog tárgyalni róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.