BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London négy hétnyi ingyenmunkára kötelezné az álláskeresőket

A brit kormány igyekszik csökkenti az évi 190 milliárd fontra rúgó szociális kiadásokat, ennek keretében feltételekhez kötnék a munkanélküli segélyek folyósítását.

Az új foglalkoztatáspolitikai tervezetet a héten mutatja be a parlamentnek Ian Duncan Smith munka- és nyugdíjügyi államtitkár. London tervei szerint új, egységes alapokra helyeznék az álláskeresők ellátását azért, hogy ezzel ösztönözzék a segélyen élőket a munkaerőpiacra történő visszatérésre.

A Guardian beszámolója szerint az elképzelés része, hogy a segélyben részesülők hetente legalább 30 órát dolgozzanak négy héten keresztül. Amennyiben az állampolgár nem vállalja a közmunkát akár három hónapra felfüggeszthetik a munkanélküli ellátásának folyósítását.

A jelenlegi brit szabályozás szerint a segélyt csak akkor tagadják meg, ha az álláskereső nem vesz részt az előírt képzésen vagy nem jelenik meg az állásinterjúkon, de ezekben az esetekben is csak ritkán alkalmazák.

A konzervatív kabinet magáncégekkel kötne szerződéseket, amelyek vállalatoknál és segélyszervezeteknél helyeznék el az álláskeresőket. London elképzelése az, hogy az így munkára kényszerített egyének könnyebben találnak fizető állást, mivel a rendszeres munka vonzóbbakká teszi őket a munkáltatók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.