BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugdíj: nem büntet az unió

Az Európai Unió nem szankcionálja a magyar nyugdíjrendszer átalakítását – jelentette be az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozása után Matolcsy György pénzügyminiszter.

Az is kiderült az Ecofin ülése után: hamarosan megszülethet a kompromisszum a nyugdíjreform költségeinek elszámolásáról.

A legutóbbi tervek szerint a második pillér okozta deficit- és államadósság-növekedést olyan országok esetében lehetne figyelembe venni a statisztika összeállításában, amelyek alig lépik túl a 3 százalékos maastrichti hiányküszöböt, államadósságuk pedig e tételek nélkül nem érné el a GDP 60 százalékát.

Vagyis hazánk számára egyelőre nem tűnik túl kecsegtetőnek ez a kedvezmény, már amennyiben a kormány hajlandó lenne visszafordítani a második pillért érintő friss döntéseket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.