BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlin: Bármit megteszünk az euró megmentéséért

Németország kész arra, hogy meghosszabbítsa a bajba jutott európai uniós tagállamoknak nyújtott 750 millió eurós kölcsön meghosszabbítására. Angela Merkel német kancellár egyenesen azt nyilatkozta hazája – az unió legnagyobb gazdaságaként bármit képes megtenni azért, hogy megvédje a közös valutát.

A német kancellár és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója Dominique Strauss-Kahn szerdán Berlinben vitatja meg a nemzetközi devizapiaci helyzetet és az eurózónában felmerült problémákat.

Angela Merkel a találkozót megelőzően sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Németország, Merkel hozzátette, az uniós mentőcsomag még távol ál attól, hogy kimerüljön, s Írország igényelt Görögország után egyedül nemzetközi hitelt. A kancellár szerint a közös valutából sokat profitált Németország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.