BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az autóipar állhatna az amerikai élénkülés élére

Az autóipar állhatna az Egyesült Államok gazdasági élénkülésének élére – tűnik ki a KPMG auditáló és tanácsadó cég elemzéséből, amelyet a Reuters Detroitból keltezett jelentésében ismertetett.

Eszerint az amerikai autóipari ágazatban működő vállalatok vezetői a jövő évben az eddiginél több munkaerő felvételét és a jelenleginél több beruházást terveznek, mint több a más ágazatokban dolgozó vállalatvezetők. Az autóipari vállalatvezetők 62 százaléka számit arra, hogy a következő évben több munkaerőt vesz fel, míg a többi ágazatban a cégek főnökeinek csak 52 százaléka nyilatkozott így. A befektetéseket illetően ez az arány az autóiparban 71 százalék volt, míg a többi szektorban átlag 59 százalék.

Noha az amerikai autóipar helyzete javulást mutat – júliusban az autóeladások várhatóan elérik éves rátán a 12 milliót, ez javulást jelez májushoz és júniushoz képest, ám ez a számadat még mindig elmarad a 2000-ben eladott több mint 17 millió autótól. A teljes élénkülés két évet vehet igénybe, de a következő 12 hónapig javulást mutathat – tűnik ki a felmérésből. Az autóipari vállalatvezetők 72 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a következő évben árbevételük növelésére számítanak. Bár Észak-Amerika továbbra is a legfontosabb piac, várhatólag egyre több bevétel származik az olyan piacokról, mint Kína és Dél-Amerika. A bevételek növekedéséhez vélhetően új modellek és termékek, felvásárlások és vegyes vállalatok is hozzájárulnak. A megkérdezettek 55 százaléka közölte, hogy a következő évben (vállalat)felvásárlást tervez, 5 százaléka pedig eladást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.