BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bennfentes kereskedést sejt Lázár bejelentése mögött az MSZP

Bennfentes kereskedés gyanúja miatt a pénzügyi felügyelethez fordul Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Lázár János pénteki bejelentésével és az azt követő tőzsdei zuhanással kapcsolatban.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökéhez fordul Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, azt kérve Szász Károlytól: vizsgálja ki, hogy történt-e bennfentes kereskedés Lázár János Fidesz-frakcióvezető pénteki, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére vonatkozó bejelentésével összefüggésben.

Mesterházy Attila hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: egyes információk szerint a múlt héten olyan tőzsdei tranzakciók történhettek, amelyek az OTP-részvények árfolyamának várható esésére spekuláltak. Hozzátette, ha igazak azok a piaci pletykák, amelyek szerint ezeket a kötéseket a Fidesz-KDNP javaslatának előzetes ismeretében bonyolították le, az felveti a bennfentes kereskedés gyanúját, ezért elvárják a pénzügyi felügyelettől, hogy vizsgája ki ezeket az információkat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.