BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pengeélen táncol a gazdaság és a forint

Londonból túl optimistán ítélik meg a magyar gazdaságot – vélekednek a KBC Securities budapesti szakértői.

Az elemzők szerint ugyanis egy feltörekvő gazdaság esetében nagyon súlyos hiányosság befektetői szempontból, ha nem tud növekedést felmutatni. A GDP bővülését csak néhány ipari nagyberuházó tartja fenn, a magyar gazdaság helyzetét ezért kissé torzítva tükrözi a mutató – mondta a Világgazdaságnak Pálffy Gergely és Szentirmai Péter, a cég két befektetési elemzője egy háttérbeszélgetésen.

A legnagyobb veszély a szakértők szerint az lehet, ha a görög válság elhúzódik. Ez esetben 300 forint feletti euróárfolyammal kalkulálnak, de annak is komoly hatása lehet, ha kiderül, hányan élnek a devizahitelesek közül a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével. Az államadósság alakulásával kapcsolatban sem optimisták, mivel az csak egyszeri lépések végett csökken, a gyenge növekedés miatt viszont nem tud tartósan mérséklődő pályára állni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.