BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Tőkés libertarianizmus" - Útlezárásokkal tüntetnének Orbánék ellen

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) országos, forgalomlassító félpályás útlezárásokat tart november 4-5-én, ha az új Munka törvénykönyvének (Mt.) "munkavállalók érdekeit figyelmen kívül hagyó változatát fogadja el a kormány és terjeszti a parlament elé" - közölte az érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

A MOSZ szerint a Munka törvénykönyve átalakítása mögött meghúzódó politika "nem a foglakoztatás optimalizálását, a nemzet érdekét szolgáló gazdasági fellendülést fogja eredményezni".

Ez a politika "a vegytiszta tőkés libertarianizmus", amely köztudottan nem a közérdeket tartja szem előtt, sokkal inkább az a célja, "hogy védje és intézményesítse a gazdasági hatalommal rendelkezők jogát arra, hogy azt tehessék, ami a pillanatnyi érdekeiket legjobban szolgálja, anélkül, hogy a következményekért nyilvános számadással tartoznának" - vélekedik a Munkástanácsok.

A közleményben a szakszervezeti tömörülés hangsúlyozza, hogy ők a gazdasági rendszer olyan átalakítását támogatják, amely az embereket és az életet szolgálja, ennek érdekében pedig a háromoldalú egyeztetések mielőbbi folytatását javasolja a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek részvételével.

Amennyiben érdemi tárgyalások nélkül, az új Munka törvénykönyve munkavállalók érdekeit figyelmen kívül hagyó változatát fogadja el a kormány és terjeszti a parlament elé, a Munkástanácsok szakszervezeti tiltakozó akciókat szorgalmaz. November 4-5-re az érdekképviselet országos, forgalomlassító félpályás útlezárásokat tervez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.