BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parragh a bosszúszomjas multikról, akik meg akarnak büntetni minket

Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, s a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Hírlapnak.

A lap hétfői számában megjelent interjúban az elnök úgy fogalmaz: "az ország sokkal jobb helyzetben van és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer. Ma a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része azonban bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot!... Azok, akik az elmúlt másfél év kormányzati döntéseinek a vesztesei - egyes bankok, pénzügyi befektetők, kereskedelmi láncok, energetikai multik -, most bajkeverőknek tartanak minket..."

A hitelfelvétel nehézségeivel kapcsolatos újságírói kérdésre a kamarai elnök azt mondta: "máshol sem működnek jól a pénzpiacok. A kormánynak itt be kell avatkoznia..." Az MKIK elnöke a vállalkozásoknak kedvezőtlen lépéseket sorolva az áfaemelést és a minimálbér emelés mértékét említette. Hozzátette, ha lesz kompenzáció az pedig "az amúgy is elviselhetetlen" bürokráciát növeli. Problémás az uniós pénzek felhasználásának "volumene". Hangsúlyozta: "a magyar vállalkozók egy józan társadalom, pontosan tudják, kicsi a kormány mozgástere. Bizalmat szavaznak a kabinetnek, de vállalkozóként nagyobb hatékonyságot és eredményeket várnak".

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.