BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír az Egyesült Államokból - Csak a múlt szépült meg

Az Egyesült Államok gazdaságában csupán 80 000 új munkahely keletkezett októberben, azonban a nyár végi adatokat felfelé módosították. A munkanélküliség tára 9 százalékra csökkent az előző havi 9,1 százalékos szintről, közölte a Munkaügyi Minisztérium.

Miközben az októberi adat elmaradt az elemzői várakozásoktól, a kormányzat felülvizsgálta az augusztusi és szeptemberi adatot erőteljesen felfelé módosították. Szeptemberben 158 000 új munkahely keletkezet, amelyet a korábbi 103 000-ről módosítottak felfelé. Ez a legjobb teljesítmény április óta.

Augusztusban pedig 104 000-re korrigálták a korábbi 57 000-es adatot. A legújabb adatok azt mutatják, hogy a gazdaság bővülési üteme a leggyorsabb a késő tavaszi, illetve kora nyári időszak óta.

A Reuters által megkérdezett elemzők azt várták, hogy 95 000-rel bővül a foglalkoztatottak száma októberben, a MarketWatch elemzői konszenzusa 90 000-es bővülést vetített előre. Az adat tehát vegyes képet mutat a gazdaságról. A korábbi hónapokban az előzetes becsléseknél jobban teljesített a gazdaság, a múlt hónapban viszont a várakozásoknál 10-15 ezerrel kevesebb munkahellyel keletkezett

A magánszektor 104 000 munkahelyet teremtett, míg a kormányzat 24 000-rel csökkentette a dolgozói létszámot – közölte a Munkaügyi Minisztérium.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.