BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belerúgott a francia bankokba a Moody’s

A Moody’s Investors Service hitelminősítő ügynökség leminősített három francia nagybankot. A BNP Paribas, a Société Générale és a Credit Agricole adósságának besorolását rontotta a nemzetközi hitelminősítő pénteken.

A Moody’s a BNP Paribas és a Credit Agricole hosszú távú adósságának besorolását rontotta egy szinttel, „Aa3” osztályzatra. A Société Générale adósbesorolását pedig „A1”-re változtatta.  A Moody’s egyebek mellett a növekvő finanszírozással és a romló gazdasági kilátásokkal indokolta a leminősítést. 

A SocGen közleményben azt írta, meglepte a döntés, vitatva a hitelminősítő ügynökség indoklását, ugyanis a harmadik negyedéves adatok alapján a vállalat igazodott a rövid- és a hosszú távú finanszírozási szükségletekhez a jelenlegi kedvezőtlen piaci körülmények között.

A BNP és a SocGen részvényei 4 százalékot estek a piac nyitása után, majd visszakapaszkodtak 1 százalékos negatív tartományba.

Az EKB három éves refinanszírozása jó hír a bankoknak, mert csökkenti a csőd kockázatát az ágazatban – mondta Romain Burnard, a Moneta Asset Management társ-alapítója. Ezt ellentételezi, hogy egyes befektetők csalódtak az EU-csúcs miatt, mert nem érzik a fejlődést - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.