BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feszített év következik Budapesten

Sokkal feszítettebb lesz a 2012-es budapesti költségvetés az ideinél – mondta Bagdy Gábor. A koncepció, amelyet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén fogadtak el, 2011-hez képest 10 milliárd forintos folyó bevételi kieséssel számol.

 A működési kiadások előirányzata 174,3 milliárd forintról 181,4 milliárdra nő, azzal együtt, hogy egyes egészségügyi feladatokra és a tűzoltó-parancsnokságra az állami kézbe adás miatt nem különítenek el forrást. Jelentősen nő viszont a közlekedési és a parkolási feladatokra tervezett összeg, 10,7 milliárdról 20,7 milliárdra.

Bagdy azt is elismerte, a koncepció tele van bizonytalansági tényezőkkel. Ezek közt említette a szerkezetátalakításokat, az árfolyamkockázatot, az adósság újrafinanszírozását. Díjemelésekről is döntöttek: a víz- és a csatornadíj nettó 2,5 százalékkal nő, vagyis az áfaemelést is beleszámítva nagyjából az inflációt követheti. Infláció fölött nőnek a kéményseprés, a hulladékkezelés és a temetkezés díjai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.