BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A NAV még több adózóra csap le a költségvetés érdekében

Az adózói kör szélesítésével kívánja teljesíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ez évi költségvetési elvárásokat - közölte Varga Árpád elnökhelyettes csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az idén a költségvetési bevételek több mint 92 százalékát kell biztosítania a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, a mintegy 10.500 milliárd forint 1.000 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi előirányzatot. Varga Árpád az idei ellenőrzési irányelveket ismertetve elmondta, az adózói bázis szélesítését új eszközök alkalmazásával tervezi elérni az adóhatóság.

Az elnökhelyettes beszélt arról is: a tavalyi volt az adó- és vámintegráció első éve, és azzal, hogy sikerült teljesíteniük a költségvetés elvárásait, beigazolódott, hogy ez életképes megoldás. Az idén kiemelt cél, hogy az adó- és vámszakág együtt ellenőrizzen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.