BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német cégek nem félnek Putyin nagy visszatérésétől

Az Ost-Ausschuss der deutsche Wirtschaft német gazdasági érdekszervezet és az orosz-német külkereskedelmi kamara közös jelentése szerint a német vállalatok többnyire pozitívnak tartják a Kremlben küszöbön álló váltást - írja a Nyezaviszimaja Gazeta.

Ezzel az üzleti körök álláspontja eltér a német médiában megjelent, túlnyomórészt Putyin-ellenes vonaltól és egyes politikusok megnyilatkozásaitól az oroszországi elnökválasztást és kilátásokat illetően – idézi a jelentést a RIA Novosztyi. "A jelentés azon a felmérésen alapul, amelyet a két szervezet az Oroszországban működő német cégek körében végzett. A megkérdezett vállalatok nem nyugtalankodnak az Oroszországban megnövekedett politikai aktivitás miatt. A német üzleti körök számos képviselője nem titkolja el, hogy üdvözölnék Vlagyimir Putyin harmadik elnökségét.

Mint Eckhard Cordes, az Ost-Ausschuss elnöke hangsúlyozta, a jelenlegi orosz miniszterelnök mindig figyelmet szentelt az orosz-német partnerség fejlesztésének. Az Ost-Ausschuss delegációja legutóbbi, Putyinnal tartott találkozóján több mint három órán keresztül tárgyaltak.

A felmérés szerint a német vállalkozók 30 százaléka azon a véleményen van, hogy Putyin visszatérése a Kremlbe pozitívan fog kihatni a gazdaság fejlődésére. 45 százalék nem vár lényeges változást az üzleti légkörben. Csak 25 százaléka tart esetleges negatív következményektől.

A megkérdezettek 71 százaléka az orosz gazdaság további fejlődésére számit. Ezt azzal indokolják, hogy Oroszországot az euró válsága gyakorlatilag nem sújtotta, most pedig a Kereskedelmi Világszervezet tagjává válik. Az Oroszországban működő német vállalatok 49 százaléka további befektetéseket akar megvalósítani a következő évben, összesen mintegy 880 millió euró értékben – derül ki a felmérésből.A megkérdezett német cégek az egyik legfontosabb feladatként a korrupcióellenes harcot tartották Oroszországban. A megkérdezettek 66 százaléka szerint javult a gazdasági helyzet az utóbbi két évben.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.