BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dohányügy: az EU még kérdez

Egyelőre nem tudja megjósolni sem Brüsszel, hogy mennyi ideig vizsgálja majd a nekik küldött „trafiktörvényt”, mert nem kapott teljeskörű tájékoztatást Magyarországtól – ezt közölte a Világgazdaság érdeklődésére az Európai Bizottság versenyjogi főigazgatóságának sajtótitkársága.

A szervezetet azután kereste meg lapunk, hogy múlt hétfőn Rogán Antal azt nyilatkozta: a kormányzat a Külügyminisztérium javaslatára elküldte az Uniónak a törvénytervezetet, hogy megvizsgálhassa, nem ütközik-e versenyjogi szabályozásba.

A brüsszeli főigazgatóság megfogalmazása szerint „további információkat várnak a magyar hatóságoktól”. Lázár János Fidesz-frakcióvezető, a tervezet beterjesztője hétfőn azt mondta, májusra érkezhet meg a válasz, és nem említette, hogy az Unió további tájékoztatást kérne.

A törvény körüli huzavonának nem ez első érdekes fejleménye: a tavaly decemberben beterjesztett törvényt múlt hétfőn váratlanul vették le a parlamenti napirendről, aznap érvelt Rogán Antal az uniós megfelelési kényszerrel. Ezután Lázár János módosító indítványt nyújtott be.

További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.