BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU–IMF-tárgyalások:legkorábban márciusban

Cséfalvay Zoltán szerint az EU-val és az IMF-fel hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások egy biztonsági védőhálóról, s március végén vagy áprilisban le is zárulhatnak.

Erről a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára két vezető lengyel napilap hétfői számának nyilatkozott. Cséfalvay az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásokkal összefüggésben hangsúlyozta: „Nem célja a kormánynak a központi bank függetlenségének korlátozása.”
Hétfői értékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők március vége felé kezdődő és májusig tartó tárgyalásokkal számolnak.

A Barclays Capital közgazdászai szerint a magyar kormány elkötelezte magát a tárgyalások végigvitele és a majdani program végrehajtása mellett. Ezzel együtt is „nehéz és elhúzódó” tárgyalássorozatra számítanak, mivel a kormány „jórészt elégedett” a hivatali ideje alatt eddig érvényesített gazdaságpolitikával. Akár jövő hónap végén lezárulhatnak a tárgyalások a hitelkeretről.Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.