BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: jöhet a tranzakciós járulék

Még nincs kormánydöntés a sárga-csekk adóról, de 2013- januártól jöhet az új elvonás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban.

Évközi adóváltozásokra csak végszükség esetén lehet szó. ám ilyen helyzet most nincs - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió reggeli műsorában.

A kormány még nem döntött a kérdésben, még csak gondolat fázisában létezik az elképzelés. A tranzakciós járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között, ennek mértéke a tranzakció egy ezreléke lehet - fogalmazott Orbán a Napi.hu szerint.

A miniszterelnök szerint a tranzakciós illeték majdani mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. A kormányfő hangsúlyozta, a tranzakciós adóról még nincs döntés, "attól nagyon messze vagyunk".

Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. Arra viszont van lehetőség - folytatta a kormányfő -, hogy a 2013-ra szóló költségvetésben megjelenjen az a gondolat, hogy minél kevesebb legyen a munkát terhelő adó, és azokat inkább "áttereljék" a fogyasztás, a forgalom irányába.
"2013-ban nagy valószínűséggel ez megjelenik majd", de erről a parlamentnek kell döntenie, mert adókat nem a kabinet vet ki, hanem az Országgyűlés - közölte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.