BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch szerint az amerikai költségvetéstől kell a legjobban félnünk

Az amerikai államháztartásihiány-csökkentő csomagot tartja a legnagyobb veszélynek a Fitch hitelminősítő.

Az amerikai költségvetési törvény alapján 2013 első munkanapján hatályba lépő automatikus amerikai államháztartásihiány-csökkentő intézkedéscsomag jelenti a legnagyobb egyedi, rövid távú kockázatot a világgazdaság kilábalására a Fitch Ratings szerint.

Ha ezek a drámai költségvetési kiigazítások valóban életbe lépnek, recesszióba sodorhatják az amerikai gazdaságot, sőt a világgazdaság egészét is - jósolta csütörtöki elemzésében a nemzetközi hitelminősítő.

A Fitch Ratings Londonban ismertetett átfogó negyedéves világgazdasági helyzetértékelése szerint a kongresszus és a Fehér Ház közötti tavalyi adósságlimit-vita kompromisszumos megoldásának részeként kidolgozott költségvetési csomag intézkedései a legjobb esetben is megfelezhetik a világgazdaság növekedési ütemét 2013-ban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.