BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durva visszaesés - a brit építőiparban sem bízhatunk már

Nagyot esett a brit építőipari Beszerzési Menedzser Index, és egyelőre nincs jele a fellendülésnek.

Váratlanul nagyot esett az építőipari aktivitás múlt hónapban Nagy Britanniában, az új megrendelések a 2008-2009-es válság óta nem látott ütemben zsugorodtak – derül ki a brit Beszerzési Menedzser Indexből.

Az építőipari BMI augusztusban 49 pontra esett vissza a júliusi 50,9-ről, ezzel alulteljesítve az elemzők által várt 50 pontot is. Az érték július óta a legalacsonyabb, akkor az aktivitást az esős időjárás és a sok munkaszüneti nap fogta vissza.

„Az adatok megerősítik, hogy a brit építőipari cégek elhúzódó válsággal néznek szembe ami az új munkákat illeti, és egyelőre nem sok minden utal rá, hogy a kibocsátási szintek újból emelkednek” – magyarázta Tim Moore, a Markit elemzője.

A brit kormány több kezdeményezést, egyebek között államilag garantált házépítéseket is indított a növekedés beindítására – egyelőre, úgy tűnik, kevés sikerrel. Igaz, az állami építkezési költések sok elemző által várt emelését a szűkös költségvetési források miatt nem lépték még meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.