BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bóvliból bóvliba: leminősítette az országot az S&P

Leminősítette Magyarországot a Standard & Poor''s egy fokozattal BB pluszról BB-re. Az eddigi fokozat is bóvli kategóriának számított.

Az S&P stabil kilátást tűzött a besorolás margójára, vagyis levette a napirendről a további leminősítését.

A hitelminősítő azzal indokolta döntését, hogy a kormány unortodox gazdaságpolitikája miatt a középtávú növekedési kilátások veszélybe kerültek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében „komolytalannak” nevezte az S&P lépését. „A legnagyobb hitelveszteséget maguk a hitelminősítők könyvelhették el a válság éveiben. A hitelminősítők ezért a múlt részei” – írja az NGM.

A tárca szerint a „jövő nem róluk, nem a spekulánsokról, hanem az országokról és a termelésről fog szólni. Magyarországot nem a hitelminősítők, hanem azok a befektetők minősítik, akik az elmúlt években működő tőkét hoztak Magyarországra, úgy mint például a Daimler, az Audi, a Knorr-Bremse, az Alcoa vagy a Coca Cola.”

Úgy tűnik, hogy egyes befektetők mégis komolyan vették a leminősítést. A forint percek alatt 280-as szintről 282,5 fölé került az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.