BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rémes jóslat érkezett az euróövezetről

Az idei évre várt visszaesés után 2013-at is recesszióban tölti az euróövezet, és 2014-ben is csak minimális mértékben nő.

A következő két évben Nagy-Britannia teljesítménye nő a leggyorsabban a nagy európai gazdaságok közül - jósolták hétfőn ismertetett új globális előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Centre for Economics and Business Research (CEBR) erőteljesen rontott új prognózisában közölte, hogy a valutaunióban 2012-re átlagosan 0,7 százalékos, jövőre 0,4 százalékos visszaesést vár, és 2014-re is legfeljebb 0,4 százalékos GDP-növekedést valószínűsít.

Németország a CEBR hétfői előrejelzése szerint e három év mindegyikében növekedni fog, a Németország után következő három legnagyobb eurógazdaság közül azonban Franciaország az idén és jövőre, Olaszország és Spanyolország pedig még 2014-ben is recesszióban lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.