BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bemutatkozott az új öteurós bankjegy - fotó

Az Európai Központi Bank elnöke ünnepélyes keretek között Frankfurt am Mainban mutatta be az új öteurós bankjegyet.

 "Az euró az európai egység leglátványosabb szimbóluma" - jelentette ki az EKB székházához közel fekvő Archeológiai Múzeumban tartoptt rendezvényen Mario Draghi. "Az új bankjegyek a technológiát és a biztonságot illetően a legújabb szintnek felelnek meg" - hangoztatta.

Az új öteurósok idén májusban kerülnek forgalomba.

Ugyanakkor Carl-Ludwig Thiele, a Bundesbank igazgatósági tagja elismerte, Németországban valamelyest növekedett a hamis bankjegyek száma, de az továbbra is alacsony szinten van.

Viszont Ausztriában tavaly több hamisított bankjegy került forgalomba, mint az előző évben. A Salzburger Nachrichten című lap pénteki száma szerint  tavaly 6327 hamisitott bankjegyet foglaltak le. A kár összege 454 ezer euró volt. Mindenekelőtt a hamisitott 50 eurós bankjegyek száma növekedett - hangoztatta Stefan Augustin, az osztrák jegybank igazgatója. Mindazonáltal csökkent a nagy értékű hamisított bankjegyek száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.