BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltörlik a regisztrációs adót Romániában

Környezetszennyezési bélyegilletéket vezetnek be Romániában az autóregisztrációs adó helyett - jelentette be Victor Ponta.

A miniszterelnök közölte: a bélyegért a régi, illetve szennyező autók tulajdonosainak többet kell majd fizetniük, míg a korszerűbb autókra kisebb illetéket állapítanak meg a motor hengerűrtartalma és környezetszennyezési besorolása függvényében. Az elektromos autókra és hibridekre nem vetnek ki illetéket.

A környezetszennyezési bélyegilleték az autóregisztrációs adót váltja, amelyet Románia több ízben módosított, mert az Európai Unió kifogásolta az áruk szabad mozgásának korlátozását. Az új illetékről egyelőre csak a szaktárca tájékoztatóját hallgatta meg pénteki ülésén a bukaresti kormány, bevezetésének időpontjáig az autóregisztrációs adó marad érvényben - közölte a kabinet sajtóirodája.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.