BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: a betétek megadóztatása ortodox vagy unortodox lépés?

„Hosszú vita zajlik most már arról, hogy mi minősül ortodox vagy unortodox lépésnek, a bankbetétek megadóztatása vajon melyik kategóriába tartozik” – utalt a ciprusi helyzetre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Év Befektetője” Gáláján. A tárcavezető leszögezte: a magyar kormány sosem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a bankbetéteket megadóztassa, és nem is kíván használni hasonló eszközt.

„Az elmúlt napok Ciprus jegyében teltek, a magyar kormánynak továbbra is az az üzenete a magyar vállalkozókhoz, hogy tartsák Magyarországon a pénzüket, hozzák haza azt, ami esetleg külföldön van, fektessék be itt, adózzanak itt, és akkor nem kell amiatt aggódni, mint egyes országokban, ahol az Európai Bizottság és az IMF különböző lépéseket sürget, hogy ezek a lépések, miként érintik a megtakarításaikat, befektetéseiket” – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Év Befektetője” Gáláján.

Varga Mihály kiemelte: a magyar kormány ugyan bevezetett bankadót, de sosem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a betéteket megadóztassa, hiszen megtakarítások nélkül csak nagyon nehezen tudnák a bankok hitelezni a beruházásokat.

„Hosszú vita zajlik most már arról Magyarországon is és Európában is, hogy mi minősül ortodox vagy unortodox lépésnek. Vajon a bankbetétek megadóztatása melyik kategóriába tartozik? Itt szeretném még egyszer rögzíteni, hogy Magyarország nem használt, és nem is kíván használni hasonló eszközt saját gazdaságpolitikai eszköztárában” – emelte ki a tárcavezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.