BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Standard and Poor’s megvonta a legjobb minősítést Hollandiától

A Standard and Poor’s amerikai hitelminősítő szervezet "AAA"-ról "AA+"-ra csökkentette Hollandia hitelminősítését az ország gazdaságának gyenge állapota miatt - közölte a cég pénteken Londonban. Az uniós ország konjunkturális helyzetének kilátásai ugyanis már nem olyan jók, mint legutóbb.

Ugyanakkor azonban a Standard and Poor’s felfelé minősítette Ciprust. A nemzetközi pénzügyi segítségre szorult euróország most "B" minősítést kapott a korábbi "CCC"-vel szemben. Ugyanis csökkentek azok a közvetlen kockázatok, hogy Ciprus képtelen lesz visszafizetni az adósságait Mint emlékezetes, Ciprus márciusban a valutapartnerei és az IMF segélyprogramja keretében tízmilliárd eurót kapott annak a feltételnek a jegyében, hogy leépíti a túlzott méretű bankszektorát. Az IMF legutóbb igazolta, hogy az ország eredményeket ért el a reformok végrehajtásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.