BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szervizekre, szépségszalonokra és taxisokra állt rá a NAV

Befejeződött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi ellenőrzéssorozata Észak-Magyarországon, a revizorok ezúttal a dísznövény-kereskedőkre, az autógumi-forgalmazókra és szervizekre, a vendéglátóhelyekre, a szépségszalonokra, valamint a taxisokra fókuszáltak, és több szabálytalanságot derítettek fel - tájékoztatta Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV regionális igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t kedden.

A NAV munkatársai a régió három megyéjében csaknem 800 vizsgálatot végeztek, próbavásárlásokkal ellenőrizték a nyugtaadást, az árucikkek eredetét és a foglalkoztatást, csaknem 20 millió forint bírságot szabtak ki, két üzletet pedig bezárattak szabálytalanságok miatt - közölte a sajtóreferens.

Tájékoztatása szerint Miskolcon volt olyan, több üzletet működtető cég, amelyik régi pénztárgépekkel manipulált, és akadt olyan ózdi taxis, aki a taxamétert csak dísznek használta, de a revizorok engedély nélkül árusító szeszfőzdét is találtak Heves megyében.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a foglalkoztatással kapcsolatos ellenőrzések 60 százaléka tárt fel szabálytalanságot, ez jóval rosszabb arány a tavalyinál, viszont a nyugtaadási fegyelem kedvezőbben alakult, mint 2013-ban.

A nyári idegenforgalmi szezonban hasonló ellenőrzési akcióra számíthatnak a régióban működő szolgáltatók, a kereskedők és a vendéglátóhelyek - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.