BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkal durvább lenne az internetadó, ha most szavaznának róla

Még mindig nem vonták vissza a netadót, a 700 forintos felső korlátot viszont már igen.

Immár négy napja, hogy Orbán Viktor megígérte: ebben a formában nem lesz internetadó. A hivatalos iratok szerint azonban még mindig a képviselők előtt van a netadó terve, azóta sem került be olyan módosító javaslat a parlament elé, amely az adótörvényekből ezt kivenné.

Egy módosító javaslatot viszont valóban visszavontak. Éppen azt, amelyet Rogán Antal adott be az első tüntetés után: ebben húzta volna meg magánszemélyeknél 700, cégeknél 5000 forintnál a netadó felső határát.

Logikus volna persze feltételezni, hogy ha a netadót kiveszik az adócsomagból, akkor erre a módosítóra sem marad már szükség. Mégis, most az a furcsa helyzet állt elő, hogy ha most kéne szavazni az adótörvényekről, akkor az internetadó benne volna, csak épp felső korlát nélkül.

A törvényjavaslatról a terv szerint jövő héten tárgyalhat a törvényalkotási bizottság, majd két hét múlva szavazhatnak róla a képviselők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.