BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb növekedést vár Dél-Korea

Ázsia negyedik legnagyobb gazdasága, Dél-Korea csökkentette az erre és a jövő évre vonatkozó növekedési prognózisát, mert gyengül a fogyasztók és a vállalatok hangulata. A szöuli stratégiai és pénzügyminisztériuma ma közölte, hogy a dél-koreai gazdaság az idén 3,4 százalékos növekedést mutat fel, a júliusban jelzett 3,7 százalékkal szemben. A jövő évi gazdasági növekedés pedig várhatóan 3,8 százalékos lesz a korábban jelzett 4 százalék helyett.

Dél-Korea gazdasága tavaly 3 százalékkal növekedett. A prognózis leminősítése azokra a kihívásokra utal, amelyekkel a dél-koreai gazdaság annak ellenére szembesül, hogy a központi bank idén kétszer is csökkentette a kamatlábakat, hogy ösztönözze a növekedést. A pénzügyi tárca jövőre így is a belföldi fogyasztás 3 százalékos növekedését várja éves rátán, ami a legmagasabb szint lenne 2011 óta. Ezenkívül a szöuli kormány intézkedéseket tervez a bérek növelésére és a vállalatok ösztönzésére, hogy munkahelyeket létesítsenek és növeljék a befektetéseiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.