BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szlovén kormány támogatja a hatékony energiafelhasználást

A szlovén kormány pénzügyi eszközökkel segíti a kis- és középvállalatok gazdaságosabb energiafelhasználását. A részleteket ismertető Finance című szlovén nyelvű gazdaságpolitikai napilap hangsúlyozza, hogy a program az Európai Beruházási Bank 5,3 millió eurós forrásából valósul meg.

A programot kezelő Slovenska Izvozna Družba (Szlovén Export Társaság – a magyar Eximbank és Mehib szlovén megfelelője) 2015. június 30-ig tartja nyitva a pénzeszközök igénybe vételének lehetőségét. 

A legkisebb, folyósítható hitelösszeg 30 000, a legnagyobb 750 000 euró, ám ezen felül, legfeljebb 90 000 euró értékben vissza nem térítendő támogatást is lehet igényelni. A hitel és a támogatás együttes összege a tervezett beruházás 85 százalékáig terjedhet.

A folyósítás feltétele, hogy a beruházás épületenként legalább 30 százalékos, amennyiben új gépek beszerzéséről van szó, legalább 20 százalékos energiamegtakarítást eredményezzen, az égéstermék-kibocsájtás pedig ennek eredményeként legalább 20 százalékkal csökkenjen. Ezek bemutatásához hatástanulmányt kell készíteni. A cégnek ezen felül megfelelő hitelképességűnek kell lennie.

A hitel futamideje 3-12 év lehet, a kamat a hat hónapos EURIBOR. Moratórium a beruházás végleges üzembe helyezése utáni egy éves időtartamra kérhető.            

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.