BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvezményes hitelt ígértek, leléptek a pénzzel

Kedvezményes hitelfolyósítást ígértek ügyfeleiknek budapesti csalók, akik regisztrációs díjat és egyhavi törlesztőrészletet is befizettek, ám a vágyott pénzt soha nem kapták meg.

A gyanú szerint a csalók két magyarországi - fogyasztói csoport szervezésére és működtetésére létrehozott - cég nevében 2013-tól kezdődően kedvezményes hitel folyósítását ígérték ügyfeleiknek. A sértettek jóhiszeműen szerződést írtak alá az üzletkötőkkel a remélt összeg utalásának érdekében - olvasható a rendőrség honlapján.

Az ügyfelek idővel egyre nyugtalanabbak lettek, és folyamatosan érdeklődtek, mikor folyósítják a pénzt. A gyanúsítottak kezdetben még igyekeztek megnyugtatni őket, később azonban már a telefont sem vették fel.

A zuglói nyomozók február elején kapták el a társaságot. Egyiküket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is, a többiek azonban szabadlábon védekezhetnek. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt folyik eljárás ellenük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.