BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövő hónapban kiürül a görögök zsebe

Április 20-án kiürülhet a görög államkassza, ha az ország addig nem jut a hitelezőktől újabb forráshoz – közölte bennfentes információkra hivatkozva a Reuters.

 A hírügynökség emlékeztet: Athén jövő hétfőre ígérte a mentőhitel utolsó, 7,2 milliárd eurós részletének lehívásához elvárt reformok legújabb listáját – a hitelezőket (az Európai Bizottságot, az Európai Központi Bankot, illetve a Nemzetközi Valutaalapot) a jelek szerint az előző, meglehetősen általános verziók nem győzték meg. Egy pozitív döntés azt is lehetővé tenné, hogy Athén lehívjon 1,9 milliárd eurónyi profitot.

A görög kormány az elmúlt hetekben kincstárjegy-aukciókkal igyekezett valamennyi pénzt szerezni, ezt azonban korlátozza az Európai Központi Bank. Alekszisz Ciprasz egy hétfőn megszellőztetett levélben arról írt Angela Merkel német kancellárnak, hogy lehetetlen helyzetbe kerülhet az ország, ha eleget kell tennie a jelenlegi feltételek mellett adósságkötelezettségeinek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.