BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az összes Uber sofőr fennakadt a NAV rostáján

A Nemzetgazdasági tárca vezetőjének kérésére indított első Uber-ellenőrzési sorozat már le is zárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Az összes vizsgált Uber sofőr fennakadt a NAV rostáján.

A NAV ellenőrei májusban próbavásároltak, igénybe vették az Uber sofőrök szolgáltatását. A revizorok jegyzőkönyveikben csak szabálytalanságot rögzítettek. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag „üzletvitelszerűen” taxiztak, egyetlen sofőrnek sem volt adószáma, és egyetlen sofőr sem adott számlát. A gépkocsikban se taxaméter, se számla- se nyugtatömb nem volt. A revizorok azt is megállapították, hogy sem taxi engedéllyel sem alkalmassági vizsgával nem rendelkeztek az Uberrel szerződött sofőrök - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében. 

A NAV a próbavásárlásokon „megbukott” sofőrök terhére akár 200 ezer forintos mulasztási bírságot is kiszabhat. Ezek az eljárások jelenleg folyamatban vannak és minden Uber sofőr további ellenőrzésre számíthat.

"A gazdasági tárca célja az, hogy - a költségvetést megcsapoló, az utasok biztonságára fittyet hányó – Uber hálózatot üzemszerűen működtető cég tartsa be a szabályokat. Ennek érdekében a minisztérium minden lehetséges eszközzel fel fog lépni" - írja közleményében az NGM.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.