BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak hétfőig kapnak segítséget a görögök

Hétfőig marad a jelenlegi formájában az Erurópai Központi Bank sürgősségi likviditási alapja (ELA) – közölte Ewald Nowotny osztrák jegybankelnök. Az euróövezeti jegybank eddig 89 milliárd eurót tett a görög bankok kisegítő alapba, az összeg befagyasztása után kényszerült múlt vasárnap este tőkekorlátozás bejelentésére Athén. Az államcsőd szerdai bekövetkezte után felmerült, hogy az alapból sem nyújtanak több segítséget, ezt azonban eddig cáfolta a frankfurti szervezet. Ewald Nowotny viszont most azt jelezte az APA hírügynökségnek: hétfőn, vagyis a görögországi népszavazás után döntenek a folytatásról.

A jegybankár jelezte: ha a görögök kilépnek az euróövezetből, egy párhuzamos deviza bevezetése - vagyis a drachma és az euró egy időben való forgalomban tartása - nagyon rövid távon, talán egy hétig lehet megoldás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.