BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magosz: a kormány álljon ki a föld védelme mellett

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) kormányzati lépéseket sürget annak érdekében hogy a földeket a magyar gazdák ne csak bérlőként, hanem tulajdonosként művelhessék, a vásárláshoz pedig megfelelő finanszírozási, hitelezési lehetőségek legyenek - mondta Jakab István csütörtökön Kisbucsán.

A szövetség elnöke a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének tisztújító közgyűlését megelőzően beszámolt arról, hogy a Magosz keddi elnökségi ülésén "élesen vetődött fel" az a követelés, hogy a kormány határozottan álljon ki a termőföld védelme mellett.

"A leghatározottabban elítéljük azokat a politikusokat, akik Brüsszelbe mennek panaszkodni, akik Brüsszelben ócsárolják a magyar gazdákat, és teszik lehetetlenné a helyzetüket, megtámadják azt a földtörvényt, ami védi a magyar gazdákat" - fogalmazott a Magosz elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.