BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árat emelnének a kereskedők

A kereskedelem kivételével minden ágazatban javultak a foglalkoztatási várakozások, a magyar gazdaság kilátásainak megítélése pedig kedvezőbb lett, az építőipar kivételével. Az áremelési törekvés a kereskedelemben és az iparban erőteljesebb lett. A lakosság saját várható pénzügyi helyzetét valamivel jobbnak, megtakarítási képességét sokkal kedvezőtlenebbnek vélte, mint októberben – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az EU által támogatott novemberi felméréséből.

Négyhavi emelkedés után kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúraindex értéke, az üzleti várakozásokon belül az ipari és kereskedelmi bizalmi index hibahatáron belül emelkedett, az építőipari és szolgáltatói esett. Az iparban az elmúlt időszak megítélése javult, a kilátásoké viszont romlott. Az építőipari bizalmi index október után ismét csökkent, az előző háromhavi termelés megítélése némileg, a rendelésállomány értékelése jelentősebben romlott. A kereskedelmi bizalmi index értéke hibahatáron belül emelkedett, tavaly december óta nem látott szintre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.