BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: a versenyképességet veszélyezetné, ha nem alakítanák át a NAV-ot

Az ország versenyképességének további növekedését veszélyezteti, ha nem alakítják át az adóhivatal szervezetét úgy, hogy jobban hozzá tudjon járulni a gazdaság fejlődéséhez, rugalmasabban tudjon alkalmazkodni a gazdasági változásokhoz - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter az adóhatóság új szakmai vezetőinek ünnepélyes kinevezésén.

Varga Mihály szerint fordulópont jött el a magyar adórendszerben, olyan adóhatóságot alakítanak ki, amely tevőlegesen fogja segíteni a magyar gazdaság fejlődését. Az adóhivatalnak a jövőben partnerként kell támogatnia a vállalatokat, vállalkozásokat és a magánszemélyeket, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban, könnyebben tehessenek eleget adófizetési kötelezettségüknek - jelentette ki.

Hozzátette: a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezetéhez sorolásával olyan ügyfélbarát adózási rendszert alakítanak ki, amely gyorsabb az eddigieknél és kevesebb adminisztrációs terhet ró az emberekre és a vállalkozásokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.