BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ők Magyarország legnagyobb adósai

240 nagy adós 127 milliárd forinttal tartozott 2016 első negyedévében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).

Közzétette a jelentős adóhátralékkal rendelkező cégek és magánszemélyek listáját a NAV - írja a Napi.hu. Az adatsor a március 31-i állapotot tükrözi, sok rövid életű, székhelyszolgáltató cég szerepel rajta, vannak olyanok is, amelyeket külföldi tulajdonos nevére jegyeztek be. A cégek többsége kényszertörlés, felszámolás, illetve végelszámolás alatt áll, az adószámukat felfüggesztették vagy törölték.

A legnagyobb adótartozó a siófoki Somogyi József lett, aki 2,5 milliárd forinttal tartozik az államnak. Ez még az adóhiány, bírságot még nem szabott ki Somogyira a NAV. Azonban ő messze jár a rekordertől: 2015 harmadik negyedévében a kínai Zhou Tejiao 13,6 milliárddal lógott.

"Ha az adóhiányt a bírsággal és kamatokkal együtt számoljuk, akkor jelenleg a legnagyobb adós a Tibukaker Kft., amelynek neve háromszor is szerepel a NAV-listán, összesen 4,3 milliárdos tartozással (ebből 1,3 milliárd az adóhiány). A Tibukakert 2011-ben Albertirsán alapította Klein György élelmiszer, ital, dohányáru vegyes nagykereskedelemre"  - írja a lap.

A listán 240 adós szerepel, ők összesen 127,7 milliárd forinttal tartoznak a NAV-nak, ebből 57,4 milliárd az adóhiány, a többi bírság és kamat. Az előző negyedévben kevesebb nagy adós volt (224) és kevesebb összeggel tartoztak (117,3 milliárd forint) - további részletek a Napi.hu oldalán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.